Gratulálunk az EBEC Budapest 2017 győztes csapatainak!

A Case Study kategória helyezettjei
I. hely: MechGyvers
II. hely: Básztya
III. hely: Last Minute

A Team Design kategória helyezettjei
I. hely: Old (s)cool Guys
II. hely: Publicvoid
III. hely: Mad Scientists

Az első helyezettek nyereménye személyenként egy 20.000 forint értékű vásárlási utalvány a Conrad jóvoltából. A második helyezett csapatok a Kalózbarlang felajánlásával szabaduló játékban vehetnek részt. A harmadik helyezettek 8Gb-os AVL pendrive-val lettek gazdagabbak, illetve a Fiók írószer üzletbe nyertek 2000 forint értékű utalványt.”

A versenyen négy fős csapatok vesznek részt. A kategóriákban egymástól függetlenül külön-külön is lehet indulni. A versenyen való részvételhez semmilyen előzetes felkészülés nem szükséges, a feladatot a helyszínen adjuk ki és a megoldást is ott kell megtalálni a nap folyamán. Különleges szaktudás sem kell a feladatok megoldásához, azokat úgy állítjuk össze, hogy bármelyik szakról érkező hallgató meg tudja oldani. A hangsúly a csapatmunkán, a probléma megoldó képességen, a gondolkodáson és az oldott, jó hangulaton van.

A megmérettetés három fordulóra oszlik

EBEC Local, Március 8-10.
Budapest

Helyi forduló a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem diákjai részvételével. Négy fős csapatok mérkőznek meg a továbbjutásért Team Design és Case study kategóriákban

EBEC Central
Budapest

Regionális forduló, ahol Csehország, Magyarország és Szlovákia hat műszaki egyeteméről a helyi fordulók kategória győztesei mérkőznek meg egymással a döntőbe kerülésért!
2017-ben fővárosunk adja az esemény helyszínét!

EBEC Final
Brno, Csehország

Döntő, ahol a nemzeti és regionális fordulók kategória győztesei mérkőznek meg a végső győzelemért

Kategóriák

Team design

A verseny során a csapatoknak adott alapanyagokból kell elkészíteniük egy szerkezetet, mely megoldja a kiadott feladatot. Az építési idő lejárta után a csapatok az általuk készített konstrukciót leadják. Másnap angol nyelven mutatják be a zsűri előtt, hogy az általuk épített gépezet teljesíti a versenyen kapott feladat követelményeit.

Case study

A csapatoknak megoldást kell találniuk egy való életből vett műszaki vagy management problémára. A feladat megoldása összetett, szükség van hozzá komplex problémamegoldó készségre és a kapott információk gyors feldolgozására. Az eredményhirdetés napján a csapatok angol nyelvű prezentációban mutatják be a zsűrinek a kidolgozott megoldást.