A versenyen négy fős csapatok vesznek részt. A két kategóriában egymástól függetlenül külön-külön is lehet indulni. A versenyen való részvételhez semmilyen előzetes felkészülés nem szükséges, a feladatot a helyszínen adjuk ki és a megoldást is ott kell megtalálni a nap folyamán. Különleges szaktudás sem kell a feladatok megoldásához, azokat úgy állítjuk össze, hogy bármelyik szakról érkező hallgató meg tudja oldani. A hangsúly a csapatmunkán, a probléma megoldó képességen, a gondolkodáson és az oldott, jó hangulaton van.

A megmérettetés két fordulóra oszlik

EBEC Challenge Budapest,
Március 8-9.

Helyi forduló a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem diákjai részvételével. Négy fős csapatok mérkőznek meg a továbbjutásért Team Design és Case study kategóriákban.

EBEC Challenge Central Pozsony
Május 3-6.

Regionális forduló, ahol Ausztria, Csehország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia műszaki egyetemeiről a helyi fordulók kategória győztesei mérkőznek meg egymással.

Kategóriák

Team design

A verseny során a csapatoknak adott alapanyagokból kell elkészíteniük egy szerkezetet, mely megoldja a kiadott feladatot. Az építési idő lejárta után a csapatoknak a zsűri előtt kell bemutatniuk, hogy az általuk épített gépezet teljesíti a versenyen kapott feladat követelményeit.

Case study

A csapatoknak megoldást kell találniuk egy való életből vett műszaki vagy management problémára. A feladat megoldása összetett, szükség van hozzá komplex problémamegoldó készségre és a kapott információk gyors feldolgozására. Az idő lejárta után a csapatok angol nyelvű prezentációban mutatják be a zsűrinek a kidolgozott megoldást.

A helyi forduló nyereményei

EBEC Challenge Budapest főnyereményei

A kategóriák győztes csapatai kivívják maguknak a jogot, hogy részt vegyenek a következő fordulóban Pozsonyban, ahol a szállás és étkezés költségeit a BEST biztosítja. A győztesek emellett tagonként 20 000 forintnyi utalványt nyernek a Conrad jóvoltából, melyet tetszőleges ajándékra válhatnak a Conrad választékából. Ha az első hely nem is lesz a tiétek akkor is hasznos tapasztalatokat és klassz élményeket szerezhettek!

Helyszín

H13 Diák– és Vállalkozásfejlesztési Központ
VIII. Horánszky u. 13.